Otvori Nalog
VIP ŽURKA je sajt za druženje i opuštanje, povežite se sa prijateljima, steknite nova prijateljstva...

Prolaznost

by
Koliko god covek bio prolaznik u zivotu on ostavlja iza sebe tragove. Neciji su dublji, neciji plici. Ali, sustina nije u tezini coveka, vec u njegovom karakteru, njegovim sposobnostima da zauzme necije srce, da oseti njegovu tugu i njegovu radost. Covekov zivotni put je slepi put i on je svestan da ce mu kad tad on doci glave, zavrsiti se u jednoj tacki. Zbog toga on pokusava iskoristiti svaki sekund, minut, sat, dan, godinu… Neprestana borba za zivot, za unapred izgubljenom bitkom. Sta ga to tera i vodi da se i dalje bori iako zna da ce proci kroz zivot brzo poput voza? Vodi ga dusa koja zna da za nju ne postoji kraj.
Sto pre spoznamo sebe, svoju savest, svoju dusu, svoju prolaznost, zivot cemo shvatiti samo jednu predivnu igru izmedju dve vatre. Vatre ljubavi i vatre bozijeg suda. Svi smo mi brojevi koji se privlace ili odbijaju. Kad pronadjemo svoj broj tad postajemo jaci, visi, bolji, spremniji za put kojim strepimo. Razum treba da vlada osecanjima a osecanja da nadopunjuju razum. Ako jedno nedostaje onda postajemo rastreseni i gubimo nadu za pronalazak svog broja. Pa makar ga nikada ne dodirnuli, lakse nam je kad znamo da postoji, da je stvaran i da je deo nas.
  and  volite ovo.
Ana
znaš li koliko sam puta pretresla onu jednu jedinu rečenicu koja kaže kako je sve u Sada, ništa u Jučer i ništa u Sutra, jer Jučer je prošlo, a Sutra pitanje hoćemo li dočekati, do nisam zaista shvatila kako se ne treba opterećivati onime na što ne možemo utjecati
  • Mart 16, 2018
  • ·
  • Sviđami se
Ada
Isina
  • Mart 16, 2018
  • ·
  • Sviđami se
Sigurnosni Kod
Back To Top